Minőség elérhető áron
topadental.hu
Rólunk mondták
K. Iván, 39 éves

„Először kislányom kapott kivehető fogszabályozót Dr. Topa Orsolyától. Hamarosan én is kedvet kaptam, miután megtudtam, hogy 30 felett is nyugodtan lehet a fogakat szabályozni."
FACEBOOK
Egészségpénztárak
Fogszabályozó kezelés menete

Mire számíthatunk, ha megszületett az elhatározás a fogszabályozásra?

Első alkalommal általában egy kötetlen beszélgetés keretében tájékozódhatunk a lehetőségekről. Informálom Önt és gyermekét az eset jellegéről, várható időtartamáról, költségekről és alternatívákról. Ezután nyugodtan lehet gondolkodni a dolgon. Ha az eddig hallottak szimpatikusak, lenyomatok, fotók és röntgenek készítése után részletes kezelési tervet írunk, melyben már pontosan benne van minden. A harmadik találkozás általában szintén egy beszélgetés: megbeszéljük az elkészített tervet és az azzal kapcsolatos kérdéseket. Ez után akkor kezdjük el a kezelést és a készülék megrendelését, amikor a páciens ezt szeretné.
A készülék viselése mindig megszokást igényel, melynek ideje egyénfüggő, de általában zökkenőmentes. Ha mégis bármi probléma adódik, ne féljünk soron kívüli konzultációt kérni! A kivehető készülék hordását fokozatosan célszerű kezdeni: eleinte csak 1-2 órát nappal, majd pár nap múlva már éjszakára is bent lehet a készülék. A minél több nappali viselés megkönnyíti a hozzászokást. Fix fogszabályozónál a nyálkahártya-irritáció a leggyakoribb: kicsit olyan ez, mint az új túrabakancshoz való hozzászokás.
A későbbiekben havonta szükséges a kontrollokon megjelenni: ilyenkor állítunk a fogszabályozón annak érdekében, hogy folyamatos, egyenletes erőkkel dolgozhassunk, s a készüléket mindig a folyamatosan változó fogazathoz igazítsuk.
A fogszabályozó kezelés végén nem szabad megfeledkeznünk a stabilizációt biztosító készülékek viseléséről.
 
 
fogszabalyozas-budapest.com
Készítette: