Minőség elérhető áron
topadental.hu
Rólunk mondták
H. Krisztina

„Fiamnak, Kristófnak kivehető készülékkel sikerült rendezni a fogazatát. Orsolya szakértő figyelme és kedvessége oldottá tette a fogszabályozással járó rendszeres fogászati ellenőrzéseket.”
FACEBOOK
Egészségpénztárak
Fogszabályozó kezelés menete

Mire számíthatunk, ha megszületett az elhatározás a fogszabályozásra?

Első alkalommal általában egy kötetlen beszélgetés keretében tájékozódhatunk a lehetőségekről. Informálom Önt és gyermekét az eset jellegéről, várható időtartamáról, költségekről és alternatívákról. Ezután nyugodtan lehet gondolkodni a dolgon. Ha az eddig hallottak szimpatikusak, lenyomatok, fotók és röntgenek készítése után részletes kezelési tervet írunk, melyben már pontosan benne van minden. A harmadik találkozás általában szintén egy beszélgetés: megbeszéljük az elkészített tervet és az azzal kapcsolatos kérdéseket. Ez után akkor kezdjük el a kezelést és a készülék megrendelését, amikor a páciens ezt szeretné.
A készülék viselése mindig megszokást igényel, melynek ideje egyénfüggő, de általában zökkenőmentes. Ha mégis bármi probléma adódik, ne féljünk soron kívüli konzultációt kérni! A kivehető készülék hordását fokozatosan célszerű kezdeni: eleinte csak 1-2 órát nappal, majd pár nap múlva már éjszakára is bent lehet a készülék. A minél több nappali viselés megkönnyíti a hozzászokást. Fix fogszabályozónál a nyálkahártya-irritáció a leggyakoribb: kicsit olyan ez, mint az új túrabakancshoz való hozzászokás.
A későbbiekben havonta szükséges a kontrollokon megjelenni: ilyenkor állítunk a fogszabályozón annak érdekében, hogy folyamatos, egyenletes erőkkel dolgozhassunk, s a készüléket mindig a folyamatosan változó fogazathoz igazítsuk.
A fogszabályozó kezelés végén nem szabad megfeledkeznünk a stabilizációt biztosító készülékek viseléséről.