topadental.hu
Rólunk mondták
K. Enikő, 17 éves

„Orsi doktornő nagyon kedves, barátságos és vidám. Közvetlen, figyelmes és türelmes. Folyamatosan törekszik, hogy a kezelések fájdalommentesek legyenek. Ezért bátran ajánlom annak, aki fél kicsit a fogszabályozásba belevágni.”
FACEBOOK
Egészségpénztárak
GY.I.K.
1. Mennyi ideig tart a fogszabályozás?
Nagyon változó, enyhébb esetben 4-6 hónapig, nagyon nehéznél 2-2,5 évig.
 
2. Mennyibe fog kerülni?
Ez szintén változó, az első kötetlen találkozáskor már tudunk hozzávetőleges árat mondani, a kezelési tervben pedig pontosan benne lesz, kiinduláskor rögzítjük, s ez az ár már nem emelkedhet.
 
3. Milyen típusú fogszabályozó való nekem?
Erről már az első, kötetlen beszélgetés során kaphatunk tájékoztatást. Informálom Önt az eset jellegéről, várható időtartamáról, költségekről és alternatívákról. Ezután nyugodtan lehet gondolkodni a dolgon. Ha az eddig hallottak szimpatikusak, részletes kezelési tervet készítünk, melyben már pontosan benne van minden. Ettől a kezelés folyamán már általában nem kell eltérni, így nem érheti Önt meglepetés: nem lesz fent a készülék 1 ígért év helyett 3-ig, vagy nem húzunk ki fogakat később sem, ha az elején leírtuk, hogy nem szükséges, és nem fog az ígértnél egy fillérrel sem többe kerülni a kezelés.
 
Ide kattintva tájékozódhat a fogszabályozó készülékek típusairól „Készüléktípusok gyermek korban”
 
4. Kaphatok kivehető készüléket? Az kevésbé zavaró?
Sok gyermek, főként a kamaszok idegenkednek a rögzített készüléktől, és inkább csak otthon viselne szívesen fogszabályozót. Bár kisebb szabálytalanságok megoldhatóak lehetnek kivehető fogszabályozóval, erősebb torlódásnál, nagy réseknél, ki vagy befelé dőlő fogsornál sajnos nem elég hatásosak, s akár árthatunk is vele fogunknak. Azonban ma már léteznek alig észrevehető, rögzített fogszabályozók, melyekkel hatékonyabban, akár 6 hónap alatt szép eredményt érhetünk el. Kérhetünk belső,”láthatatlan” fogszabályozást is, melynek ára jelentősen drágább, de ha életvitelünk csak ezt engedi meg, érdeklődjünk erről is bátran!
 
5. Nem szeretnék foghúzást. Megoldható?
Kezeléseimben 25%-os gyakorisággal fordulnak elő foghúzásos esetek, ha csak egy mód van rá, elkerüljük. A röntgenek, lenyomatok és fotók alapján dönthetjük el biztonsággal, az adott esetben mi a legjobb választás. 
 
6. Mindkét fogsort kell kezelni?
Nem feltétlenül, ez esettől is függ. Erőteljes rendellenességeknél általában igen.
 
7. Árthat-e a fognak a fogszabályozó készülék? Kilyukadhat tőle?
Amennyiben megfelelően tisztítjuk, a készülékek semmilyen veszélyt nem jelentenek! Viszont ha elhanyagoljuk a szájáplást, az mind fogszabályozó készülékkel, mint anélkül előbb-utóbb ínygyulladáshoz és fogszuvasodáshoz vezet!